Notícies

 • Convocatòria UOC 2 de desembre de 2022

        La UOC acaba d'obrir la convocatòria de 100 beques per a residents en municipis de menys de 2.000 habitants amb l'objectiu de contribuir a reduir la bretxa territorial i aconseguir una ruralitat més resilient mitjançant una acció formativa que estimuli la generació de coneixement especialitzat en els diferents nuclis territorials. 

   

        Tota la informació disponible en aquest enllaç: https://estudis.uoc.edu/ca/beques-nova-ruralitat

 • El cas de Sora Visita institucional a Sora 28 de novembre de 2022

       En el marc del Cicle de visites: les polítiques d'habitatge en municipis petits, l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona ha programat pel dia 2 de desembre una visita al nostre municipi. Aquesta visita permetrà conèixer les actuacions promogudes per l'Ajuntament per la rehabilitació i condicionament d'un equipament municipal en desús, l'edifici de l'antic Ajuntament, i el seu canvi d'ús per habitatges dotacionals destinats a donar un allotjament temporal al col·lectiu de joves del poble.

   

       L'activitat està adreçada principalment a càrrecs electes i personal tècnic de municipis petits i consells comarcals, així com professionals interessats en conèixer expriències innovadores en matèria d'habitatge.

 • Colònies d'hivern Colònies d'hivern 21 de novembre de 2022

  Si has nascut del 2008 al 2012 pots participar a les colònies d'hivern gratuïtes organitzades pel Consorci d'Osona de Serveis Socials!

  * Lloc: Planoles, amb activitats de neu a La Molina i Puigcerdà

  * Del 27 al 30 de desembre, places limitades

  * Més informació als telèfons 93 702 72 84 - 650 54 07 32 - 610 44 32 06 o bé al correu msolep@cssosona.cat

  *Preinscripcions del 18 al 29 de novembre omplint el següent formulari https://forms.gle/u2Kr1ATgZ5AoBfEb9

 • Grup de petanca a Montesquiu 14 de novembre de 2022

       A Montesquiu s'han reconstruït les pistes de petanca de la Font del Nando amb la intenció de poder tornar a crear un grup de petanca de jugadors del Bisaura

       Per qualsevol dubte us podeu dirigir a l'Ajuntament de Montesquiu (93 852 91 00).

 • Informació sobre cremes Cremes amb restriccions 10 de novembre de 2022

       A partir del diumenge 16 d'octubre es poden fer cremes al camp però d'una forma molt restrictiva.

       El permís es pot demanar a la pàgina web del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural o a través de l'Ajuntament.

       Només es poden fer cremes de restes vegetals per raons de caràcter fitosanitari, quan no sigui possible abordar-ho amb un altre tipus de tractament i quan no hi ha altres mitjans per evitar la propagació de plagues i malalties. En aquest cas cal que el pagès tingui declarat el cultiu o plantació i detallar la plaga que l'afecta i que per evitar-ne la propagació se sol·licita la crema. Des del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Acció Climàtica es verificarà que figuri al llistat elaborat per l'IRTA sobre plagues i malalties que cal controlar mitjançant la crema de les restes vegetals dels cultius afectats. Un cop verificat, es farà un informe que s'enviarà a la Direcció General d'Ecosistemes Forestals, que serà qui finalment emetrà o no l'autorització.

       Pel que fa als focs d'esbarjo es podran fer amb comunicació prèvia dins del període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març del 2023.

 • The Butterfly Circus The Butterfly Circus 4 de novembre de 2022

       El dissabte 5 de novembre a les 17h de la tarda, es va fer la presentació del llibre The Butterfly Circus de l'artista local Elisenda Mallol. L'esdeveniment va tenir lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Pompeu Fabra de Sant Quirze de Besora i comptà també amb el passi del curt en el qual s'inspirà per fer el llibre.

 • castanyada Castanyada a Sora 27 d'octubre de 2022

       El dilluns 31 d'octubre es va celebrar la castanyada a la Plaça de Can Corominas, amb castanyes, castanyes, panellets i moscatell per a tothom!

   

       El dia 1 de novembre, a dos quarts de cinc de la tarda i en motiu de la festa de Tots Sants, es va fer la missa a l'Església parroquial.

   

       Us deixem unes quantes fotos al següent enllaç Castanyada 2022

 • cartell domicilis Comunicat dels Mossos d'Esquadra 26 d'octubre de 2022

  En els darrers anys, malauradament, coincidint amb aquesta època de l’any on hi ha una clara disminució d’hores de llum solar (aquest proper cap de setmana hi haurà canvi d’horari), hi ha hagut un increment de robatoris a domicilis. No es tracta d’un fet aïllat a la nostra comarca, sinó que afecta a tot el territori català.

   

  Per aquest motiu, ja que considerem que la seguretat és una qüestió que ens afecta a tots, volem compartir-vos una sèrie d’infografies i díptics amb consells de seguretat. També adjuntem un enllaç amb diversos consells de seguretat Consells web Mossos

 • fira Del bosc a la taula - 1a fira del bolet 28 de setembre de 2022

         La Fira del Bolet es va celebrar amb un munt d'activitats: al matí, una xerrada a càrrec de Jordi Baucells, biòleg i naturalista expert en bolets; a la tarda, una conferència sobre el temps amb en Martí Oliveras, meteoròleg de Rac1 i Manel Dot, de l'Agrupació Meteorològica d'Osona. També durant tot el dia hi va haver un munt de parades a la zona esportiva amb una gran varietat de productes: alimentaris, tèxtil, flors, llibres, oficis...) i un dinar popular i micològic a la sala polivalent de l'Ajuntament. L'interior de la pista es va dedicar als més petits, amb un espai de joc cedit per la Diputació de Barcelona.

   

  A les 9h del vespre es va fer la Nit d'Estels, a càrrec d'Inés Dibarboure. Aquest acte està englobat dins el programa Viu el Parc.

   

  Us deixem un link amb les fotos Fira del Bolet i també els enllaços per si voleu veure les dues conferències: Conferència sobre bolets i Conferència meteorològica

 • parc Tardor al Castell de Montesquiu 21 de setembre de 2022

  Adjunt trobareu el cartell de les activitats d'aquesta tardor al Castell de Montequiu: bolets, cosmètica, excursions...

   

  Per més informació podeu trucar al telèfon 663 70 82 10 o bé escriure un correu electrònic a p.montesquiu.bisaura@diba.cat.Les inscripcions es poden fer a la web www.territori.gesbisaura.cat

 • formració Programa de formació per a joves mecànica / mecatrònica 12 de setembre de 2022

  Adjuntem informació del nou programa de formació per a joves. 

   

  Inscripcions i més informació a www.gesbisaura.cat/TTT

 • 11s 11 de Setembre 6 de setembre de 2022

           La Diada Nacional de Catalunya es va celebrar a Sora amb la tradicional caminada popular, aquest any apta per a totes les edat. A mig camí, sobre el pla del Molí, es va convidar a tothom a un bon esmorzar, amb coca i xocolata desfeta, i a continuació es va fer la popular trencada d’olles, enfocada als més petits, que van disfrutar de valent trencant olles i recollint llaminadures.

            Tot seguit, arribant a la plaça de Can Corominas, el programa Viu el Parc va oferir un petit concert a càrrec del grup Dos x Quatre i un cop finalitzat la Comissió de Festes va convidar a tothom a vermut.

            Us deixem un enllaç amb fotos 11 de Setembre

 • obres 1r concurs de pintura ràpida 24 d'agost de 2022

  El dissabte 3 de setembre la Comissió de Festes de Sora va organitzar el 1r concurs de pintura ràpida, amb dues categories d’infantil (de 6 a 10 i d’11 a 14 anys) i una d’adults (a partir de 15 anys). La pluja que va caure a primera hora del matí va fer que alguns pintors que tenien prevista la seva participació finalment decidissin marxar o no pujar. Malgrat tot es va poder tirar endavant i durant tot el matí i sobretot el voltant de l’església es podia veure els artistes amb les seves obres que de mica amb mica agafaven forma i color. A partir del migdia, un cop acabat el concurs i mentre el jurat deliberava, es va convidar a fer el vermut a tothom.

             A les 17h de la tarda es va fer el lliurament de premis, que va quedar de la següent manera: el 1r premi fou per Pili Mata, el 2n premi per Dolors Barral, i el 3r premi per Marta Beget, que va anar molt disputat amb l’obra de Clàudia Andreu Muñoz, artista local, que finalment s’endugué el 4t premi. Aquestes obres estan totes exposades a la sala d’actes de l’Ajuntament de Sora.

  En aquest enllaç hi trobareu unes quantes fotos Concurs pintura

 • portada Festa Major de Sora!! 10 de juny de 2022

  Després d'un intens cap de setmana de Festa Major, volem donar les gràcies a tothom per la col·laboració i participació! I des de l'Ajuntament, volem fer un agraïment molt especial a la Comissió de Festes, sense ells res seria possible!

   

  Us deixem un enllaç amb fotos Festa Major 2022

   

  Moltes gràcies a tothom!

 • cmossos Nous punts descentralitzats - Mossos d'Esquadra 3 de juny de 2022

  L'Àrea Bàsica Policial d'Osona ha obert dos nous punts descentralitzats de recollida de denúncia: Sant Quirze de Besora i Prats de Lluçanès.

   

  En aquest enllaç trobareu tota la documentació necessària per tramitar la denúncia https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/Cita_previa/Documentacio-tramits-/ i en el document adjunt, trobareu tota la informació sobre aquets punts descentralitzats.

   

  Els telèfons són 93 852 90 17 (Ajuntament de Sant Quirze de Besora) i 93 856 00 01 (Prats de Lluçanès) i l'horari d'atenció al públic és de les 8h a les 11h i de les 11.30h a les 13.30h. Aquesta franja horària canvia quinzenalment de forma alternativa entre els dos punts.

 • església Inauguració de les pintures de l'Església 22 de maig de 2022

  El dissabte dia 28 de maig es va fer la inauguració oficial de la restauració de les pintures de l’Església de Sora. L’acte va començar amb la projecció de fotos d’abans i desprès  de la restauració que van dur a terme la Mireia Farrerons Ballús i Francesc Tornero Ramera, de l’empresa Vicus S.C.P, que fou l’encarregada de tot el procés de restauració.

            Aquesta restauració es va iniciar el gener de 2019 i van finalitzar l’abril de 2020. Les pintures de la nau central son datades de 1896 i d’estil modernista i les de la capella fonda son de 1888 d’estil Alfonsí. El pas dels anys i molts problemes d’humitat i brutícia feia que totes les pintures presentessin un aspecte totalment enfosquit, fins i tot algunes parts havien estat repintades amb pintures plàstiques tapant així les pintures originals. Després de tot aquets llarg procés, l’Església de Sant Pere de Sora ha recuperat el seu màxim esplendor.

            Tot seguit es va fer una visita guiada  per poder admirar i remirar aquesta feina tant laboriosa i ben feta. El colofó final de l’acte va ser l’actuació de la mezzosoprano Clàudia Andreu Muñoz, veïna de Sora i alumna del Conservatori de Música de Barcelona, que fins ara molts veïns desconeixien i que va sorprendre amb una gran veu amb una persona tan jove. Va interpretar dues peces a capella i va rebre una gran ovació per part de tots els assistents.

            Aquesta inauguració va estar presidida i acompanyada per l’alcaldessa de Sora Janna Locher Casas, el rector de la Parròquia Mn. Jean Pierre Citenga i pel Mn. Josep Castanyé, veí del Francàs, que va venir en representació de l’Arxipreste Jordi Sala. U n cop finalitzats tots els actes, la Junta parroquial va convidar a tots els assistents a fer el vermut a l’esplanada del davant de l’Església.

            En aquest link trobareu fotos de la jornada  Inauguració Església  i en aquest enllaç podeu tornar a veure l'acte de l'Ajuntament Conferència Vicus

 • extra Extraescolars de futbol 17 de maig de 2022

  🔊 L'Ajuntament de Sora, amb la col·laboració de Diputació de Barcelona, organitza unes extraescolars de futbol, destinada a infants de 3 a 16 anys.

   

  ℹ️ A partir del mes de setembre les classes seran els dimecres amb el mateix horari, de 18h a 19:30h a la pista poliesportiva

   

  Per més informació podeu trucar a l'Ajuntament de Sora o bé a en Josep M. Casas (690 11 06 81)

   

  Adjuntem tríptic informatiu.

 • trail Trail de Sora 15 de maig de 2022

  El dissabte 21 de maig es va  dur a terme la 2a edició del Trail de Sora. Enguany es van fer dues curses: una d'11km, que va fer una ruta circular des de la zona esportiva fins al Castell de Sora i Coll de Bassa, i una ruta de 28 km, que va tenir el mateix inici però ampliat fins els Munts i la Corbatera. La cursa va comptar amb un total de 64 participants a la d’11km i 29 participants a la de 28km. Malgrat les altes temperatures, el Trail  es va celebrar amb tota normalitat.

  Els classificats al podi finals varen ser:

  Podi masculí 11 km -  1r Oriol Sala Puigderregols, 2n  Arnau Xifrè Gomis, 3r  Oriol Pujol Coderch

  Podi femení 11km - 1a H elena Mercader Llobera, 2a  Mar Córdoba Matías, 3a G eorgina Alberch Freixa

  Podi masculí 28km -  1r Josep M. Bergada Corominas, 2n  Albert Navarro Lopez, 3r À lex Codina Riera

  Podí femení 28km -  1a Laia Doval Sanmartin, 2a  Meritxell Martí Gómez

  Adjuntem un link amb unes quantes fotos de la jornada 2n Trail 2022

 • sant isidre Festa de Sant Isidre 3 de maig de 2022

   

  Un any més, Sora celebrà la festa de Sant Isidre, patró dels pagesos. Aquest any ho va fer amb una exposició de bestiar i una mostra d'eines i màquines relacionada amb el sector de l'agricultura i la ramaderia. A continuació es va fer el dinar popular, convidat per l'Ajuntament.

   

  Us deixem un enllaç amb fotos Sant Isidre 2022 Gràcies per participar-hi!!!

 • energia Xerrada informativa sobre energia 27 d'abril de 2022

  Què passa amb l'energia? Com puc reduir la meva factura?

  Us deixem l'enllaç de la xerrada que va tenir lloc el dia 9 de maig a la biblioteca  Xerrada energia

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49