Llocs d'interès

 • Castell de Duocastella Castell de Duocastella

  Castell termenat. Documentat el 1023. Dit també castell de Rocafiguera, per trobar-se prop d'aquest mas. L'any 1224 Bernat de Manlleu deixa a la seva mort sense hereus el castell a l'ordre hospitaler. El 1336 després de nombrosos conflictes, el castell passà en mans del senyor de Sant Agustí. El 1358 el Rei Pere el Cerimoniós ven el castell per 5.000 a Guillem Sa Sala. El 1628 els Sa Sala es vengueren el castell a la família Descatllar, aleshores senyors de Besora i Montesquiu.

 • Església de Sant Pere Església Parroquial de Sant Pere

  El nucli de Sora es troba al voltant de l’església parroquial de Sant Pere de Sora, a partir de la qual va néixer i créixer com a raval.

 • Església de Sant Joan Església de Sant Joan del Noguer

  Anomenada també Sant Joan del Noguer. Existia ja el 1245. És una capella rectangular, sense absis, de tradició romànica (segle XIII). No té culte des del 1936.

 • Sequoia de Rocafiguera Sequoia de Rocafiguera "La Bella Antònia"

  Envoltada de pins, a la propietat de Rocafiguera, hi ha una gran sequoia de Wellington coneguda com La Bella Antònia. Aquest nom és una degeneració popular del nom anglès Wellington.

  L’arbre fa entre 28 i 35 metres d’alçada i té un perímetre de cinc metres a 1 metre del nivell de terra. Calen tres persones per abraçar-lo.

  A mitjans del segle XIX va estar de moda, entre certes classes socials, plantar aquesta espècie forastera d’arbres en les proximitats de les grans cases pairals del país.

Darrera actualització: 15.06.2016 | 17:26
Darrera actualització: 15.06.2016 | 17:26