Inauguració de les pintures de l'Església

Diumenge, 22 de maig de 2022 a les 00:00

En aquest link trobareu fotos de la jornada Inauguració Església i en aquest enllaç podeu tornar a veure l'acte de l'Ajuntament Conferència Vicus

El dissabte dia 28 de maig es va fer la inauguració oficial de la restauració de les pintures de l’Església de Sora. L’acte va començar amb la projecció de fotos d’abans i desprès  de la restauració que van dur a terme la Mireia Farrerons Ballús i Francesc Tornero Ramera, de l’empresa Vicus S.C.P, que fou l’encarregada de tot el procés de restauració.

          Aquesta restauració es va iniciar el gener de 2019 i van finalitzar l’abril de 2020. Les pintures de la nau central son datades de 1896 i d’estil modernista i les de la capella fonda son de 1888 d’estil Alfonsí. El pas dels anys i molts problemes d’humitat i brutícia feia que totes les pintures presentessin un aspecte totalment enfosquit, fins i tot algunes parts havien estat repintades amb pintures plàstiques tapant així les pintures originals. Després de tot aquets llarg procés, l’Església de Sant Pere de Sora ha recuperat el seu màxim esplendor.

          Tot seguit es va fer una visita guiada  per poder admirar i remirar aquesta feina tant laboriosa i ben feta. El colofó final de l’acte va ser l’actuació de la mezzosoprano Clàudia Andreu Muñoz, veïna de Sora i alumna del Conservatori de Música de Barcelona, que fins ara molts veïns desconeixien i que va sorprendre amb una gran veu amb una persona tan jove. Va interpretar dues peces a capella i va rebre una gran ovació per part de tots els assistents.

          Aquesta inauguració va estar presidida i acompanyada per l’alcaldessa de Sora Janna Locher Casas, el rector de la Parròquia Mn. Jean Pierre Citenga i pel Mn. Josep Castanyé, veí del Francàs, que va venir en representació de l’Arxipreste Jordi Sala. Un cop finalitzats tots els actes, la Junta parroquial va convidar a tots els assistents a fer el vermut a l’esplanada del davant de l’Església.

Darrera actualització: 23.02.2023 | 12:53