Arxiu Municipal

El Servei d’Arxiu Municipal de Sora és el servei de l'ajuntament destinat a l’organització, classificació, conservació i difusió del patrimoni documental local, tant pels usuaris interns com als externs. L'Arxiu Municipal de Sora forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona des de l’any 2005.

Serveis que ofereix:

- Consulta de fons

- Suport a la investigació

Consultes i informació: sora@sora.cat

L’arxiu municipal de Sora conté bona part dels fons que integren el patrimoni documental del municipi. La part més important és la dels fons generats per les diferents administracions municipals al llarg de la història, però també aplega fons d’institucions i fons d'entitats, i recull els testimonis documentals que els ciutadans i les entitats locals hi vulguin dipositar. Els fons que es conserven actualment són:

FONS DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

- Fons municipal de Sora

- Cronologia: 1764-2011

- Volum: 70,80 metres

FONS JUDICIALS

- Fons del Jutjat de Pau

- Cronologia: 1871-2011

- Volum: 2,50 metres

FONS D'ENTITATS

- Associació de Defensa Forestal Bisaura (ADF)

 - Cronologia: 1988-2009

- Volum: 0,36 metres

Xarxa d’Arxius Municipals (XAM)

L'Arxiu Municipal de Sora forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona des de l’any 2005. La XAM, coordinada per l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC), té com objectiu consolidar un sistema regional de suport a l'organització i gestió dels serveis d'arxiu municipals de la província de Barcelona i es materialitza des de dues tipologies: el Programa de Manteniment i la Central de Serveis Tècnics (http://www.diba.cat/opc/xam/default.asp).

Adreça:

C/ de l'Església, 1 08588 Sora Tel. 938 529 193

Darrera actualització: 25.02.2021 | 10:25